Een favoriet bijgerecht voor het kerstdiner is cranberrysaus! Die kun je eventueel in een potje kopen …. of…. je maakt het heel eenvoudig zelf. Volg dit lekkere recept met slechts enkele basis ingrediënten.
Cranberrysaus voor de kerst maak je zo!
Zet de volgende ingrediënten klaar samen met een steelpannetje.
Ingrediënten:
- 2 clementines of 1 sinaasappel
- 300 gram cranberry’s
- 150 gram rietsuiker of basterdsuiker
- 6 eetlepels port
Zo ga je te werk:
1. Knijp de sap van 1 clementine of een halve sinaasappel uit in een pan en voeg de suiker, cranberry’s en port toe (een makkelijk alternatief is een scheut jusd’orange).
2. Kook het mengsel op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten totdat de bessen zacht worden en openbarsten. Blijf er bij staan, het kan variëren wanneer de bessen zacht worden.
3. Verwijder de schil van de tweede clementine en breek deze in partjes, doe de partjes ook in de pan en laat het mengsel nog eens 5 minuten koken.
4. Dien de saus op nadat het afgekoeld is. Wil je het langer bewaren? Schenk de hete saus dan in gesteriliseerde inmaakpotjes en bewaar de saus in de koelkast. Invriezen kan ook tot maximaal 2 maanden in de vriezer.
Ga jij dit jaar dit recept voor cranberrysaus maken? En waar lijkt deze saus je lekker bij? Laat je reactie hieronder achter!
Een heerlijke en liefdevolle kerst gewenst!
Dit recept voor cranberrysaus is eerder gepubliceerd op kitchenhugs.nl op 19 december 2017, bewerkt en opnieuw gepubliceerd op 16-12-2022